Estetik Diş Hekimliği

Bianco Dent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Estetik Diş Hekimliği

Estetik diş hekimliği, genel olarak dişlerin ya da diş etlerinin görünümünü güzelleştirmek için yapılan tedavilerdir. Diş estetiğinde tedavi edilecek hastanın diş rengi, pozisyon, uyum, boyut ve genel gülümseme görünümünde iyileştirmeler yapılır.

Beyazlatma

Diş beyazlatma estetik diş prosedürlerinden en yaygın olanıdır. Muayenehanede ya da diş hekimi kontrolünde peroksit jel içeren kitler ile evde tedavi gibi pek çok diş beyazlatma seçenekleri vardır.

Lazer beyazlatma, dişe beyazlatma kimyasalının uygulanıp dişlerin beyazlatıldığı bir tekniktir. Daha sonra beyazlatma işleminin hız kazanması için argon lazer ışını dişlerin üzerine yansıtılır. Lazer beyazlatma diş beyazlatmada altı kat etkilidir.

Yeniden Şekillendirme

Dişi yeniden şekillendirmek ve dişin görünümünü iyileştirmek için dişteki mine kısımları kaldırılır. Diş şekillendirme genel olarak aşırı uzun dişlere sahip kişilerde ya da çarpık dişlere sahip kişilerde kullanılan bir yöntemdir.

Köprüleme

Köprüleme işlemi eksik dişleri olan kişilere uygulanan bir tedavidir. Köprüler toplam olarak üçten fazla dişten oluşur. Köprülerin çoğu ağız içine sabittir ve kaldırılamaz. Köprü tedavisi uygulanan kişi ağız bakımına önem vermelidir. Köprülerin 10 yıl kadar ömrü vardır.

Kaplama

Kaplama, direkt olarak dişe yapıştırılan ince, özel yapılmış porselen laminattır. Beyazlatma işleminin başarılı olamadığı durumlarda hastalara kaplama tedavisi yapılabilir. Dişlerdeki boşluğu kapatmak, rengini değiştirmek ve şeklinde iyileştirme yapmak için de kaplama yapılır.

İmplant

İmplant, eksik dişi olan hastalar için kullanılan bir yöntemdir. İmplantın üç kısmı vardır: kemiğe yerleştirilen implant, diş kronu ya da abutment vasıtası ile implata bağlanmış takma diş.

Diş Eti Çizgisini Kaldırma

Diş eti çizgisini kaldırma, diş eti çizgisini şekillendiren ve yükselten estetik diş prosedürüdür. Bu prosedür, dişlerin daha uzun ve daha simetrik görünmesini sağlamak için diş eti dokusunun ya da alttaki kemiklerin yeniden şekillenmesini oluşturur.

Düzleştirme

Metal diş telleri sayesinde ortodontik tedavi uygulanarak çarpık dişler düzeltilir. Çene hizasında bozukluk olan hastalardaki estetiksel görünüm de tel tedavisi sayesinde düzeltilebilir. Şeffaf plak, metal diş teline göre daha çok tercih edilir çünkü metal diş tellerinden daha az fark edilir.

 

Merak Ettiğiniz Tüm Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Halk arasında ağız yarası yada ağız ülseri olarak bilinen aft; ortası kirli beyaz, sarı renkte etrafı kırmızı bir hale ile çevrili oval yada yuvarlak şekilli yaralardır. Sıklıkla yanak ve dudağın ağız içerisine bakan mukoza kısmında, dilde, damakta yada diş eti üzerinde oluşur. Toplumun %20’sinde görülen bu aftlar kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülmektedir. Bulaşıçı değildir ve çok ağrılı olduğundan yemek yemeyi zorlaştırır.

Aft nasıl geçer diye merak edenler için kötü haber ise bunun herhangi bir ilacının olmaması.Aft 7-10 gün içerisinde kendiliğinden geçen yaralardır. Aftı hemen iyileştirecek bir ilaç olmasada ağrısını azaltmak için kullanılabilecek hafif uyuşturma etkisi bulunan kremler mevcuttur. Buna ek olarak aft geçene kadar sıcak, baharatlı, acı ve asitli gıdalardan uzak durmak ve tuzlu su ile gargara yapmak uygulanabilecek basit yöntemlerdir.

Diş eti çekilmesi, kök yüzeyinin ortaya çıkacağı şekilde diş etinin normal seviyesinden aşağıya doğru inmesidir. Çok sert kıllı diş fırçası kullanmak ve diş etini ters yönde çok bastırarak diş fırçalamak, dişlerdeki şiddetli çapraşıklık, hijyen eksikliğine bağlı yoğun diş taşı birikimi, hatalı yapılmış kaplama ve dolgular diş eti çekilmelerinin temel sebepleri arasında yer alır.

Düzenli bir ağız hijyeni, sağlıklı diş etinin anahtarıdır. Dişler orta sertlikte bir fırça ile diş etinden dişe doğru hareketlerle fırçalanmalı ve diş ipi ile ara yüzeyler mutlaka temizlenmelidir. Yanlış ve bastırarak fırçalamaya bağlı diş eti çekilmelerinde özellikle basınç sensörüne sahip şarjlı diş fırçaları önerilmektedir.

All on 4, arka bölgelerde şiddetli kemik erimesi bulunan tam dişsiz hastaların ön bölgelerine 4 adet açılı implant yerleştirilerek sabit protez yapıldığı tekniktir.

All on 4 tekniği tamamen dişsiz hastalara uygulanan bir tekniktir. Operasyon lokal anestezi altında yapılır ve operasyon sırasında herhangi bir şekilde ağrı olmaz. Ancak operasyon sonrası hafif şişlik, ağrı ve morluk oluşması normaldir.Sabit protezlerin kullanıldığı 3 aylık dönemde hekiminizin size tavsiye edeceği bir diyet şekliyle beslenmeniz gerekecek ve daimi protezler yapıldıktan sonra beslenmede herhangi bir kısıtlama olmayacaktır.

Hamilelik fizyolojik, hormonal ve psikolojik yönden bayanların hayatını değiştiren bur durumdur. Bu dönem hamilelerin ağız ve diş sağlığının en çok etkilendiği ve hijyenden çok dikkat edilmesi gereken bir süreçtir. Mide bulantıları ve kusmalar ağız içerisinde asit salgısının artmasına neden olarak diş yüzeylerinde aşınmalara ve devamında dişin sert dokularının bakterilerin salgıladığı asidite nedeniyle yumuşaması ile çürük oluşumuna neden olmaktadır. Anne adaylarının bulantı refleksine bağlı olarak diş fırçalamayı aksatması yada yeterli hijyen sağlayamamasıda diş eti enfeksiyonlarında ve çürüklerde artışla sonuçlanmaktadır. Günlük ağız bakımının aksatılması, hormonlardaki değişmenin yardımıyla da oluşan diş eti enfeksiyonu, hamilelik gingivitisi adı verilen bir tabloya dönüşmektedir. Ancak yapılan bazı çalışmalar hamilelik gingivitisinin düşük kilolu bebek doğumuna yol açtığını göstermektedir.

En temel ve yaygın nedeni hijyen eksikliği olan ağız kokusu, yenilen veye içilen gıdaların diş aralarına girmesi ve dilde birikmesi sonucu olmaktadır. Kalan artıkların üzerinde bakteri üremesi olur ve kökü kokuya sebep olur. Ancak bu koku kalıcı değildir ve ağız hijyeni sağlandığında ortadan kalkmaktadır. Bu nedenle her gün düzenli olarak diş fırçalamak, diş ipi kullanmak temel temizlik anlayışımızın bir parçası olmalıdır.

Diş üzerinde biriken plak tabakası kaldırılmadıkça plak çökelmeye başlayarak diş eti hastalıklarına neden olur. Yine aynı şekilde yeterli temizlik sağlanmadığında dişlerde çürükler meydana gelir. Diş eti iltihaplanmalarında ya da çürük varlığında meydana gelen bakteri üremeleride ağız kokusuna neden olur ancak bu durumlarda ne yazıkki fırçalama kokunun önüne geçemez ve diş hekimine başvurmanız gerekir.

Bize Yazın

Formu eksiksiz doldurun
en kısa sürede size ulaşalım.

Bilgi Alın

Bize Ulaşın

Hizmetlerimiz ve sorularınız aşağıdaki iletişim yollarından yada iletişim formunun doldurup bize ulaşabilirsiniz. 

İletişim

Bizimle iletişime geçin

0549 478 24 26

info@biancodent.com.tr

Adres

Bize ulaşın

Sokullu Mehmet Paşa, Salkım Söğüt Caddesi 44/A, 06460 Çankaya/Ankara